PruBSN Protect – Pelan Perlindungan Takaful Anda

PruBSN Protect – Perlindungan Untuk Anda

PruBSN Protect merupakan salah satu pelan takaful terawal yang diwujudkan oleh PruBSN Takaful. Dimana ianya di dalam kategori pelan takaful tradisional. Perlindungan yang ditawarkan didalam pelan ini adalah perlindungan asas yang diperlukan oleh setiap individu.

Perlindungan asas tersebut adalah dalam bentuk bayaran pampasan akibat kematian atau cacat kekal keseluruhan. Tidak kiralah samada ianya disebabkan oleh serangan penyakit ataupun kemalangan. Bayaran pampasan akan dibuat sekiranya salah satu perkara tersebut menimpa pemegang polisi.

Ciri-ciri Istimewa PruBSN Protect:

1. Perlindungan Asas

Manfaat Kematian / Hilang upaya kekal menyeluruh

2. Perlindungan Tambahan

Tertakluk pada rider yang dipilih oleh pemegang polisi sebagai tambahan kepada perlindungan asas. Ingin ketahui lebih lanjut mengenai rider yang ditawarkan, sila layari laman Rider Tambahan. Saya menerangkan senarai rider yang ada serta kelebihan setiap rider.

3. Tempoh Sumbangan Takaful

Minimum bayaran sumbangan takaful dibayar selama 5 tahun. Ianya terbuka sehingga pemegang polisi berumur 80 tahun (atas pilihan anda).

4. Kelayakan Umur

19 tahun sehingga 65 tahun. PruBSN Protect juga boleh melindungi anak-anak anda seawal umur 14 hari.

5. Sumbangan Minimum Bulanan

Ianya fleksibel mengikut kemampuan anda. Bermula dari serendah RM 20 sebulan. Walaubagaimanapun ia tertakluk pada syarat didalam faktor yang pengaruhi bayaran takaful.

6. Tempoh Perlindungan

Anda akan dilindungi sehingga berumur 80 tahun. Sekiranya tiada tuntutan sehingga umur tersebut, pemegang polisi akan dapat baki yang ada didalam Akaun Khas Individu.

7. Pelepasan Cukai

Dengan memilih untuk membayar sumbangan bulanan PruBSN Protect, anda layak untuk mendapat pelepasan cukai sehingga RM 6,000 setahun dibawah insurans hayat dan KWSP.

Sebab kenapa anda perlu ambil PruBSN Protect:

Ingin saya bertanya pada anda, adakah anda mampu ramalkan apa yang terjadi pada esok hari dan seterusnya? Sudah pasti sebagai manusia biasa, sememangnya tidak akan mampu untuk meramal serta mengawal masa depan diri kita sendiri. Memanglah pelan PruBSN Protect ini tidak dapat mengubah takdir anda. Namun ianya boleh mengelakkan waris menjadi susah akibat daripada ketiadaan anda suatu hari nanti.

Secara fitrahnya manusia sudah pasti mahukan perlindungan bagi dirinya. Namun, kadang kala mereka tidak mampu atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Sekiranya anda mahu memiliki perlindungan takaful yang mampu milik dan memberikan perlindungan yang mantap untuk anda, PruBSN Protect adalah pilihan yang tepat.

Bagaimana untuk memiliki polisi PruBSN Protect:

Terdapat pelbagai cara untuk memiliki pelan yang hebat ini. Tapi cara yang paling mudah adalah dengan menghubungi saya bagi mendapatkan khidmat nasihat percuma. Selain itu saya juga menawarkan khidmat quotation bagi pelan PruBSN Protect ini secara percuma. Hubungi saya. Saya sedia membantu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *