PruBSN HealthEnrich Premier – Kad Perubatan Premium

PruBSN HealthEnrich Premier

PruBSN HealthEnrich Premier atau dikenali sebagai HE+ Premier menawarkan perlindungan terhebat berbanding yang lain didalam PruBSN HealthEnrich+. Pelbagai kelebihan serta keistimewaan bagi pemilik kad perubatan PruBSN HE+ Premier ini yang menjadikan ianya adalah yang terbaik.

Pelan ini sesuai untuk individu dan keluarga yang inginkan perlindungan yang mantap, komprehensif dan premium. Boleh dikatakan kad perubatan ini merupakan yang terbaik daripada PruBSN Takaful. Sememangnya perlindungan yang ditawarkan oleh PruBSN HealthEnrich Premier terletak pada kelas nya tersendiri. Mari kita lihat apa yang ‘TERBAEK’ sangat tu:

1. Had Tahunan

Kos rawatan, wad, ubat, pembedahan dan ICU diperuntukkan sekiranya anda dimasukkan ke hospital. Bil hospital anda akan dibayar dengan menggunakan kad perubatan. Jumlah had tahunan sebanyak RM 400,000.

2. Had Tahunan Tambahan

Sekiranya anda telah didiagnos menghidap kanser, sakit jantung atau sakit buah pinggang, had tahunan akan meningkat sehingga RM 400,000 menjadikan jumlah had tahunan anda adalah RM 800,000 setahun. Seperti yang kita sedia maklum, penyakit-penyakit ini memerlukan rawatan susulan yang menyebabkan anda kerap berulang alik ke hospital. Kos untuk rawatan juga tinggi. Dengan penambahan had tahunan ini sudah pasti memberikan anda lebih nilai dengan tiada peningkatan bayaran sumbangan bulanan.

3. Hospital Panel

Kemudahan mendapatkan rawatan di rangkaian hospital bereputasi tinggi di seluruh negara dengan caj bilik/wad di hospital (room & board) RM 500 sehari.

4. Hospital Plihan

Keistimewaan bagi mendapatkan rawatan di hospital pilihan PruBSN Takaful. Dengan pengecualian deposit serta caj bilik/wad (room & board) sehingga RM 1,000 sehari menjadikan ianya memang terbaik. Nak tahu yang mana hospital pilihan PruBSN Takaful? Klik sini untuk lihat senarai penuh.

5. Fleksibiliti

Pilihan untuk perlindungan penuh ataupun SmartSaver300. Pilihan ini berdasarkan keperluan serta mengikut kesesuaian budget anda. Tak tahu mana nak pilih? Perlindungan penuh atau SmartSaver300? Klik sini untuk maklumat lanjut.

6. Elaun Rawatan

Anda akan diberikan elaun rawatan sekiranya anda perlu menjalani rawatan kemoterapi, radioterapi, dialisis buah pinggang dan penjagaan susulan sakit jantung sebanyak RM 100 sehari.

7. Had Seumur Hidup

Jumlah keseluruhan perlindungan daripada PruBSN HealthEnrich Premier adalah bernilai RM 4,000,000 bagi setiap polisi.

8. Khas bagi pesakit Kanser dan Buah Pinggang

Perlindungan penuh bagi rawatan kanser dan buah pinggang. Jika diatas ada dinyatakan pilihan perlindungan penuh dan SmartSaver300. Akan tetapi anda akan tetap mendapat perlindungan penuh bagi rawatan kanser dan buah pinggang contohnya seperti kemoterapi dan dialisis.

9. Perlindungan Khas Wanita

Memberikan perlindungan khas buat para wanita yang mengandung. Dimana sekiranya terdapat komplikasi kehamilan berlaku, pampasan khas akan dibayar iaitu sebanyak RM20,000 setahun.

Terbaek kan PruBSN HealthEnrich Premier ni? Rasanya memang barbaloi-baloi kalau anda memiliki perlindungan seperti yang ditawarkan dalam HE+ Premier. Pelbagai keistimewaan dan kelebihan kita boleh dapat. Bak kata orang ‘macam-macam ada’. Sekiranya anda masih kurang jelas ataupun ingin tahu lebih lanjut, sila hubungi saya. Insyaallah saya akan membantu anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *