PruBSN Crisis Cover – Pelan Persediaan Anda Menghadapi Krisis

PruBSN Crisis Cover

PruBSN Crisis Cover merupakan suatu pelan yang diwujudkan bagi memberi perlindungan yang lebih meluas untuk anda dan orang yang tersayang. Jika dilihat daripada nama ‘Crisis Cover’ juga sudah menunjukkan apakah perlindungan yang ditawarkan.

Sememangnya kita tidak akan terlepas daripada mengalami krisis didalam kehidupan ini. Ianya salah satu daripada perkara yang tidak kita jangka. Secara logiknya, tidak ada yang mahukan krisis ini berlaku. Namun kita tidak mampu mengawal takdir.

Apakah persediaan anda?

PruBSN Crisis Cover adalah salah satu persediaan yang sesuai untuk anda untuk menghadapi krisis didalam kehidupan. Krisis yang tertakluk didalam perlindungan PruBSN Crisis Cover adalah penyakit kritikal.

Tiada siapa yang mahukan diri dihidapi penyakit kiritikal. Kalau demam pun dah ganggu urusan seharian. Inikan pula penyakit kritikal. Sudah pasti macam-macam benda anda tak dapat lakukan. Bukan setakat urusan harian sahaja terganggu. Ada kemungkinan nak pergi kerja pun dah tak boleh.

Bagaimana PruBSN Crisis Cover dapat membantu anda?

PruBSN Crisis Cover menawarkan perlindungan ekstra pada penyakit kritikal. Dimana sekiranya anda disahkan menghidap penyakit kritikal, sejumlah wang pampasan akan diberikan pada anda. Ini adalah untuk membantu kelangsungan hidup anda.

Dengan wang tersebut, boleh lah anda gunakan bagi perbelanjaan rawatan dan juga perbelanjaan harian sekiranya anda sudah tidak boleh bekerja.

Apakah penyakit yang berada dalam ketegori Penyakit Kritikal?

Secara amnya, terdapat 36 jenis penyakit kritikal yang berada didalam perlindungan PruBSN Crisis Cover. Hampir kesemuanya adalah penyakit kritikal yang biasa dihidapi oleh rakyat Malaysia. Maklumat lebih lanjut mengenai senarai dan penyakit kritikal, sila lihat sini.

Definasi mudah bagi penyakit kritikal ini adalah penyakit yang boleh menyebabkan kematian jika tidak dikawal dan mendapatkan rawatan. Walaubagaimanapun, penyakit kritikal ini selalunya memerlukan kos rawatan yang tinggi untuk sembuh. Ada juga yang memakan masa yang lama untuk sembuh.

Apa syarat nak apply PruBSN Crisis Cover?

Terbuka bagi anda yang berumur 19 tahun sehingga 65 tahun. Juga boleh diambil untuk anak-anak anda yang berumur seawall 2 minggu. Sumbangan bulanan bermula serendah RM 20 sebulan. Terdapat rider tambahan bagi memberi lebih nilai bagi polisi anda. Bagi anda yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut, boleh hubungi saya. Saya akan kongsi lebih detail tentang pelan ini kepada anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *