Prudential Regional Annual Awards 2017

posted in: Aktiviti Takaful, Reward | 0

Di arena takaful juga ada menyediakan malam penganugerahan kepada ‘very outstanding agent and leader’ yang bertungkus lumus membantu orang ramai menyediakan perlindungan kewangan. Anugerah yang saya maksudkan adalah Prudential Regional Annual Awards 2017. Selain itu, Award kali ini khas hanya bagi yang bertanding di kawasan east coast sahaja.

Majlis bermula sekitar 8.00pm dimukan dengan ucapan alu-aluan daripada CAO Prudential, Chai Kok Ming. Kemudian barulah kami dihidangkan dengan makan malam disulami dengan acara penganugerahan award dimulai dengan penganugeran Leader-leader, kemudian disusuli oleh penganugerah top ejen dan rookie ejen.

Prudential Regional Annual Awards 2017
Bergambar Bersama CAO, Mr Chai Kok Ming.

 

Malam ini juga saya berkesempatan berjumpa dengan berbagai ejen dan leader yang top. Ternyata mereka memang jauh lebih hebat dan layak menerima anugerah. Selain itu juga saya dapat mengenali dengan ejen lain dan mempelajari ilmu baru yang di membuatkan mereka begitu berjaya dalam bidang ini.

Prudential Regional Annual Awards 2017

Alhamdulillah saya juga rasa amat bertuah kerana ditakdirkan berada di dalam unit yang terbaik dan di iktiraf pelbagai anugerah pada malam ini tanpa dirancang. Antara anugerah yang dimenangi merangkumi kategori :

Hj. Hafizul Hamdi bin Hassan

1. 10 Million Dolar Agency

2. Top 5 Agency Manager (Group)

3. Top 3 Agency Manager (Direct Unit)

4. Top 3 Takaful Agency Manager (Group)

5. Top 3 Takaful Agency Manager (Direct Unit)

Muhd Hamzi bin Hassan & Ahmad Syakir bin Abdul Aziz

– Top 3 Rookie Agent

Bersama Leader, En Hafizul Hamdi – 10 Million Dollar Agency

 

Tahniah Hj. Hafizul Hamdi Bin Hassan yang merangkap mentor saya yang tidak pernah jemu mengajar saya bukan sahaja daripada sudut sales, malah beliau mengajar saya erti manfaatnya seorang muslim harus berjaya. dan tak lupa juga pada rakan ejen saya iaitu Hamzi dan Syakir telah melakar kejayaan yang hebat di arena takaful ini. ‘You are the best example of success!’.

Al-Isra’ East Coast – Besama-sama dengan anugerah yang diterima

 

Doakan saya kekal berpanjangan di Prudential dan berjaya seperti beliau. Sekiranya anda masih mencari agensi takaful yang terbaik untuk mula berniaga takaful. Carilah Al Isra!

One day I will beat them! InshaAllah… Jika anda berasa teruja untuk menerima award seperti yang saya senaraikan di atas, hubungi saya. Saya akan sedaya upaya akan cuba memberi bimbingan kepada anda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *