Kenapa Perlu Berniaga? Forum Takaful Bisnes Starter

Baru-baru ini saya terlibat dalam satu forum yang dianjurkan oleh Al-Isra’ Associates. Forum tersebut berkisar tentang persoalan kenapa perlu berniaga. Memandangkan zaman sekarang ni ramai yang dibuang kerja. Ada juga yang menganggur walaupun mempunyai kelulusan.

 

 

Jadi topik ini adalah amat bersesuaian bagi yang ingin mula berniaga. Sudah tentu kita perlukan sumber pendapatan untuk meneruskan kelangsungan hidup. Berniaga adalah salah satu cara bagi kita memperolehi sumber pendapatan.

 

Kenapa Perlu Berniaga?

 

 

Seramai 100 orang di hadapan saya,

Ada yg sedang ditindas syarikat pekerjaannya.

Ada yg sedang bermuram durja hidupnya.

 

If you happy with your life NOW its ok.

If you love your life balance NOW, I’m happy too..

 

BUT.. If you complain, you unhappy.

Start doing something.

 

Kalau sekarang makan gaji, kita kena jangka apa benda buruk yang bakal berlaku kat kita. Dimarahi boss, jangan melawan. Itu dah masuk dalam job skop kita. Layankan je. Kalau dah tak tahan, resignlah. Buat apa tunggu.

 

Jadi, cepat-cepatlah hadapi masalah ketidakcukupan belanja kita. Kawan ofis semua baik-baik, lunch sama-sama. Tapi bila kita dah dibuang kerja, tak adanya dorang nak bank in RM3K sebulan kat kita. Pandai-pandailah kita teruskan hidup.

 

Lapangan Takaful Ada Pasaran Luas…

 

Bila ditanya klien kita kenapa sumbang takaful dengan saya?

 

  1. Sebab tak jumpa agen lain.
  2. Maknanya kalau dia sendiri jadi agen, anda tak perlu pergi jauh. Pergi pada family, adik beradik, ofismate dan kawan baik dia mesti ambik dengan dia.
  3. That natural market you have easily can earn RM1,500 – RM 2,000.

 

Bukan sahaja income, malah anda membantu kenalan dan family untuk sediakan dana kecemasan. Buat kerja betul dan amanah lagi ramai orang nak buat takaful dengan anda. Money flow easily to your account.

 

Enviroment adalah sangat penting dengan kita. Kalau kita berkawan dengan ustaz, inshaAllah satu hari nanti kita akan jadi ustaz.

 

“You show me your friends, i will show you your future.”- Mothers.

Kalau anda berkawan dengan orang berjaya, 1 day kau juga akan berjaya juga. Nak predict future akan datang very simple. Anda boleh tengok superior anda bekerja sekarang.

 

Kalau bos sekarang income RM4,000 sebulan,

Oneday income anda pun dapat RM4,000 sebulan.

Jika bos anda income RM100,000 sebulan,

One day you akan dapat income sebanyak itu.

Even half daripada itupun kita sangat bersyukur.

Siapa kawan kita sekarang,

Akan menentukan siapa kita 5 tahun akan datang.

 

Masa Tak Akan Tunggu…

Kalau sekarang anda rasakan seperti tiada impian untuk dicapai dalam dunia ini, cuma satu sahaja saya pesan. Tunaikan impian ibubapa kita. Make our parent happy are precious moment in our life. Dapatkan peluang selagi mereka masih ada.

 

We live only once,

If we make it right, once is enough.

 

Wahai kawan2..

 

Jika ada sahabat alam maya yang mengeluh dengan ekonomi sekarang, saya seru kalian untuk cuba bersama kami di Al-Isra’. We have a very good culture and system to achieved higher income. InshaAllah we will success together bro! Ask yourself, kenapa perlu berniaga? Kalau anda masih rasa kurang yakin, hubungi saya. Saya akan cuba guide anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *