Produk Takaful

Penerangan mengenai Produk yang ditawarkan oleh PruBSN Takaful kepada anda

PruBSN Anugerah

PruBSN Anugerah – Pelan Yang Mantap & Mampu Milik

TERKINI… Terdapat satu produk baru daripada PruBSN Takaful telah dilancarkan iaitu PruBSN Anugerah. Suatu pelan yang menawarkan perlindungan takaful yang mantap kepada para pencarum disamping ianya juga mampu dimiliki orang ramai.   Objektif PruBSN Anugerah adalah untuk membantu orang ramai mendapatkan pelan perlindungan pertama dengan komitmen yang mampu milik. Terdapat perlbagai keistimewaan yang khusus pada …

PruBSN Anugerah – Pelan Yang Mantap & Mampu Milik Read More »

Ibu Terpaksa Masukkan Amily Wad Emergency Sewaktu 4 Pagi

Terkejut saya tengok handphone selepas solat subuh ada dapat panggilan yang tak terangkat pada pukul 4 pagi. mak klien call bagitahu yang anaknya Amily terpaksa di masukkan wad Gleangles Kuala Lumpur. Pada hari yang sama jugak saya tidak cukup rehat kerana menguruskan isteri saya masuk wad di Sunway Medical Centre akibat demam denggi. Cepat-cepat saya …

Ibu Terpaksa Masukkan Amily Wad Emergency Sewaktu 4 Pagi Read More »

Rider Tambahan – Menjadikan Pelan Anda Lengkap Dengan Perlindungan Ekstra

Rider Tambahan – Menjadikan Pelan Anda Lengkap Dengan Perlindungan Ekstra Jika anda perasan setiap produk PruBSN Takaful yang saya kongsikan dalam laman ini mesti ada bercakap mengenai rider tambahan. Namun saya tak ceritakan ‘detail’ tentangnya pun. Oleh itu, pada perkongsian kali ini saya akan dedahkan tentang kelebihan rider tambahan kepada anda kerana anda sememangnya akan …

Rider Tambahan – Menjadikan Pelan Anda Lengkap Dengan Perlindungan Ekstra Read More »

PruBSN Warisan – Pelan Hibah Terbaik untuk Anda

PruBSN Warisan – Pelan Hibah Terbaik untuk Anda Kalau kita berbicara tentang takaful, hibah sudah pasti menjadi satu topik utama. Secara ringkasnya hibah ini macam wasiat. Duit atau harta akan dibahagikan seperti yang ditetapkan. Namun kini ada cara yang lebih mudah untuk anda buat wasiat dan hibah sekaligus. Iaitu dengan PruBSN Warisan. Pada tahun 2016, …

PruBSN Warisan – Pelan Hibah Terbaik untuk Anda Read More »

PruBSN HealthEnrich Premier – Kad Perubatan Premium

PruBSN HealthEnrich Premier PruBSN HealthEnrich Premier atau dikenali sebagai HE+ Premier menawarkan perlindungan terhebat berbanding yang lain didalam PruBSN HealthEnrich+. Pelbagai kelebihan serta keistimewaan bagi pemilik kad perubatan PruBSN HE+ Premier ini yang menjadikan ianya adalah yang terbaik. Pelan ini sesuai untuk individu dan keluarga yang inginkan perlindungan yang mantap, komprehensif dan premium. Boleh dikatakan …

PruBSN HealthEnrich Premier – Kad Perubatan Premium Read More »

PruBSN HealthEnrich Advanced – Kad Perubatan Ekslusif

PruBSN HealthEnrich Advanced PruBSN HealthEnrich Advanced ataupun lebih dikenali dengan HE+ Advanced menawarkan perlindungan yang lebih hebat daripada PruBSN HealthEnrich+ Vital & HealthEnrich+ Select. Terdapat peningkatan nilai serta beberapa item tambahan yang menjadikan PruBSN HealthEnrich Advanced lebih menarik. Pelan ini diwujudkan oleh PruBSN Takaful untuk individu dan keluarga yang inginkan perlindungan yang komprehensif. Sememangnya perlindungan …

PruBSN HealthEnrich Advanced – Kad Perubatan Ekslusif Read More »

PruBSN HealthEnrich Select – Kad Perubatan Pilihan Anda

PruBSN HealthEnrich Select Jika sebelum ini saya ada kongsikan mengenai PruBSN HealthEnrich Vital iaitu salah satu daripada Kad Perubatan yang ada dalam PruBSN HealthEnrich+. Jadi kali ini saya akan menerangkan tentang PruBSN HealthEnrich Select. Satu lagi kad perubatan yang menawarkan manfaat yang lebih menarik serta komprehensif. Sekiranya nak dibandingkan dengan HE+ Vital, manfaat yang ada …

PruBSN HealthEnrich Select – Kad Perubatan Pilihan Anda Read More »

PruBSN HealthEnrich Vital – Kad Perubatan Bajet

PruBSN HealthEnrich Vital Pada laman PruBSN HealthEnrich+ saya ada menyatakan terdapat empat pilihan bagi kad perubatan yang mengikut kesesuaian anda. PruBSN HealthEnrich Vital adalah salah satu daripada pilihan tersebut. PruBSN HealthEnrich Vital atau singkatannya HE+ Vital adalah merupakan salah satu daripada pelan kad perubatan PruBSN HealthEnrich+.  Secara keseluruhannya, pelan ini menawarkan perlindungan yang komprehensif dengan …

PruBSN HealthEnrich Vital – Kad Perubatan Bajet Read More »

smartsaver300

SmartSaver300 – Menambah Nilai pada Kad Perubatan Anda

Jika anda perasan, di setiap pilihan kad perubatan PruBSN HealthEnrich+ ada saya nyatakan tentang SmartSaver300. Tapi saya langsung tidak menerangkan apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan smart saver ni. Disebabkan ramai orang yang bertanya, jadi terpaksalah saya buat satu artikel berkenaannya.   Mengikut istilah ‘smart saver’ adalah bermaksud ‘penjimatan bijak’. Itu kalau di ‘translate’ secara teruslah …

SmartSaver300 – Menambah Nilai pada Kad Perubatan Anda Read More »

PruBSN HealthEnrich+ – Kad Perubatan Terbaik

PruBSN HealthEnrich+ Jika dilihat dengan teliti, setiap pelan takaful yang saya terangkan mempunyai pilihan kad perubatan. Tidak kiralah sama ada PruBSN Link Series atau PruBSN UmmahLink, kad perubatan sering diperkatakan sebagai komponen utama dalam pelan tersebut. Kad perubatan yang dimaksudkan itu adalah PruBSN HealthEnrich+. Kad perubatan terbaru dan terkini daripada PruBSN Takaful. PruBSN HealthEnrich+ telah …

PruBSN HealthEnrich+ – Kad Perubatan Terbaik Read More »

WhatsApp WhatsApp us