Viral

Perkongsian tentang gossip, cerita panas dan viral mengenai takaful

Penjelasan Insurans Paling PELAQ – Dato Mengamuk Tuntutan Ditolak

Lagi sekali industri takaful digegarkan. Kali ini viral dikatakan seorang Dato mengamuk tuntutan heart attack di tolak walaupun tidak pernah miss bayar selama 4 tahun. Dah lah bayar tak pernah miss. Tetiba nak pakai tak boleh plak. Malahan Dato tersebut menggelar syarikat takaful sebagai “insurans paling pelaq”.     Memang marah sangat la tu agaknya. …

Penjelasan Insurans Paling PELAQ – Dato Mengamuk Tuntutan Ditolak Read More »

tuntutan harta

Tuntutan Harta – Suami Berharta Tapi Isteri Menderita

Kebelakangan ini, banyak kes yang saya dengar daripada kawan-kawan berkisar tentang tuntutan harta selepas kematian suami atau isteri. Sudah pasti tuntutan ini dibuat berdasarkan hukum faraid yakni pembahagian harta si mati menurut islam.   Di sini bukan saya nak salahkan hukum faraid. Tapi orang yang menyalahgunakan dengan mengambil kesempatan terhadap insan yang lemah. Dimana pada …

Tuntutan Harta – Suami Berharta Tapi Isteri Menderita Read More »

claim reject sebab demam tonsil

Claim Reject Sebab Demam Tonsil? Baca Dulu Ceritanya.

Baru-baru ini viral berkenaan dengan status di Facebook berkenaan claim reject sebab demam tonsil. Ianya mendapat perhatian netizen yang beranggapan sebab claim tersebut direject amatlah tidak munasabah kerana demam tonsil yang tiada kena mengena dengan asthma.   Maka ramailah yang mula share status tersebut dengan pelbagai reaksi yang mana kebanyakkannya mengutuk serta memburukkan syarikat takaful …

Claim Reject Sebab Demam Tonsil? Baca Dulu Ceritanya. Read More »

Hibahkan Pampasan Takaful – Waris Terima RM 100k

Sebelum ini saya ada kongsikan tentang macam mana cara nak buat hibah dengan takaful. Cara nya amat mudah sekali. Akan tetapi masih ramai lagi yang ragu-ragu untuk hibahkan pampasan takaful kepada orang yang mereka sayangi. Jadi pada kali ini saya ingin berkongsi mengenai kisah seorang isteri yang telah buat hibah terhadap suami dan ibunya.   …

Hibahkan Pampasan Takaful – Waris Terima RM 100k Read More »

Menanggung Hutang Ayah – Anak Trauma Dikejar Ceti

Viral baru-baru ini dimana anak sulong bagi sebuah keluarga ini hidup terhimpit dengan bebanan baru yang menimpa selepas kehilangan orang tua yang disayanginya. Dalam sekelip mata dia terpaksa menanggung hutang ayah nya yang telah pun meninggal dunia. Bak kata pepatah, ibarat sudah jatuh ditimpa tangga.   Ketika arwah masih hidup, beliau ditakdirkan menghidapi kanser otak. …

Menanggung Hutang Ayah – Anak Trauma Dikejar Ceti Read More »

Risiko Beli Rumah Bersama Suami Isteri Yang Anda Perlu Tahu

Selalu asyik saya cerita pasal takaful sahaja. Bosan juga kadang-kadang. Sampai kering dah idea nak tulis pasal apa. Jadi pada kali ini saya kongsikan sesuatu yang lain sikit. Tapi masih ada kaitan dengan takaful iaitu risiko beli rumah bersama suami isteri. Apa kaitannya dengan takaful? Teruskan membaca sampai habis untuk ketahuinya.   Seperti yang anda …

Risiko Beli Rumah Bersama Suami Isteri Yang Anda Perlu Tahu Read More »

Perebutan Harta Pusaka – Berakhir dengan Tragedi

Terlalu banyak cerita tentang perebutan harta pusaka berlaku. Dah jadi macam perkara biasa pula. Ingatkan ianya hanya di tayang kan dekat TV dalam drama-drama sahaja. Rupa-rupanya memang banyak kes ‘real’ berlaku diluar sana. Harap tak berlaku pada saya dan anda yang membaca nauzubillah min zalik. Memang dah jadi tanggungjawab ibu bapa mencari rezeki untuk anak …

Perebutan Harta Pusaka – Berakhir dengan Tragedi Read More »

WhatsApp WhatsApp us