Income Protection

Penerangan mengenai konsep income protection serta kepentingannya pada anda

Menghidap Penyakit Kritikal

Menghidap Penyakit Kritikal Penyebab Kontrak Kerja Tidak Disambungkan

Saya yakin tiada seorang pun dalam dunia ni yang mintak untuk menghidap penyakit kritikal. Tak kira lah bangsa, agama, umur atau apa sekalipun. Sebab dengan hanya lihat orang terlantar di hospital menderita sakit kritikal pun dah buat kita insaf.   Inikan pula nak “mintak” supaya dapat sakit. Memang “tak la” kan. Seboleh-bolehnya memang nak elak. …

Menghidap Penyakit Kritikal Penyebab Kontrak Kerja Tidak Disambungkan Read More »

buat duit dengan insurans

Cara Bangsa Lain Buat Duit Dengan Insurans

Ini pengalaman saya bersembang dengan seorang Cina masa lepas aktiviti buat booth di Giant Nilai pada 2013. Dia berkongsi berkenaan cara buat duit dengan insurans. Kebetulan saya terjumpa beliau semasa saya buat aktiviti edarkan flyers tentang takaful. Tiba-tiba dia tanya soalan:     Anda pasti tak percaya jawapan mereka tentang buat duit dengan insurans. Tips …

Cara Bangsa Lain Buat Duit Dengan Insurans Read More »

income protection

Income Protection – Perlindungan Sumber Pendapatan Anda

Saya pasti ramai yang tak tahu pasal Income Protection. Memang kelihatan macam takde la rumit sangat. Akan tetapi kalau kita benar-benar faham, ianya merangkumi pelbagai aspek. Kebanyakkan dari kita merasakan ada simpanan sudah cukup sebagai ‘backup’ sekiranya sesuatu perkara tidak diingini berlaku.   Saya tak kata apa yang anda fikir tu salah. Malah saya dulu …

Income Protection – Perlindungan Sumber Pendapatan Anda Read More »

WhatsApp WhatsApp us