Aktiviti Takaful

Perkongsian mengenai aktiviti-aktiviti yang dijalankan untuk takaful

Million Dollar Agency – Tahniah Hj Othman!!!

Bagi yang dah berkecimpung dalam bidang insurans / takaful mesti tahu apa tu Million dollar agency. Pada yang belum tahu, Million Dollar Agency adalah satu pencapaian yang boleh membanggakan bagi leader-leader kerana berjaya capai group production selama setahun sama atau lebih dari 1 juta jualan!   Bukan mudah nak dapatkan jualan 1 juta setahun! Tapi ini …

Million Dollar Agency – Tahniah Hj Othman!!! Read More »

Trip Percutian Menaiki Train KL Ke Bangkok

Alhamdulillah kali ini dapat merasai pengalaman menaiki Keretapi ke Bangkok. Di sini saya nak sharekan pengalaman dan iternary santai kami di sana.   HARI PERTAMA   Kami menaiki ETS di KL Central seawal 7.00 pagi. Saya cadangkan anda plan subuh di sana supaya kita tidak tergesa-gesa. Lagipun, ETS ini bukan macam naik grab nak tunggu …

Trip Percutian Menaiki Train KL Ke Bangkok Read More »

prubsn takaful terima anugerah lagi

Syarikat Takaful Terbaik Asia- PruBSN Takaful Terima Anugerah Lagi

Tahniah kepada wakil Syarikat Takaful di Malaysia iaitu PruBSN kerana menerima 6 anugerah. PruBSN sudah tidak asing lagi dalam industri takaful di Malaysia. Kita lihat di tv, dengari di radio dan banyak iklannya di Facebook. Lazimnya kebanyakkan orang dah tau tentangnya sebab performance yang tip-top dan produk perlindungan yang luarbiasa seiring dengan gaya hidup orang …

Syarikat Takaful Terbaik Asia- PruBSN Takaful Terima Anugerah Lagi Read More »

tips bisnes takaful

Tips Bisnes Takaful – Permulaan Ejen Baru Kontrak

Perkongsian kali ini adalah berkenaan sedikit tips bisnes takaful. Ianya mungkin berguna untuk para ejen takaful diluar sana yang tengah struggle. Dan ianya juga sesuai bagi yang baru bermula. Ini hanya perkongsian pengalaman saya sepanjang saya menjadi ejen takaful.   Kipidap, Don’t Give Up   Yang pertama sekali adalah jangan mudah putus asa. Terutamanya untuk …

Tips Bisnes Takaful – Permulaan Ejen Baru Kontrak Read More »

Takaful StarNite Award 2018

Takaful StarNite Award 2018 – Anugerah Industri Takaful

Pada 23 Mac 2018 baru-baru ini, satu majlis berkaitan dengan takaful telah berlangsung. Majlis yang saya maksudkan adalah Takaful StarNite Award untuk tahun 2018. Mungkin ada yang langsung tak pernah dengar pasal award ni. Ataupun ada yang pernah dengar tapi tak tahu award tu untuk apa.   Sememangnya anugerah ini tak lah popular macam anugerah …

Takaful StarNite Award 2018 – Anugerah Industri Takaful Read More »

Buat Duit Dengan Takaful Semasa Sihat & Muda

Sebelum ini saya ada ceritakan cara buat duit dengan insurans yang sering dilakukan oleh bangsa lain. Pada kali ini pula, saya nak kongsikan cara bagaimana nak buat duit dengan takaful pula. Malah saya amat menggalakkan kita sebagai umat islam menyediakan hibah takaful.   “Ala bro, nanti pampasan hibah tu bukan aku dapat pun”   Ya …

Buat Duit Dengan Takaful Semasa Sihat & Muda Read More »

kenapa perlu berniaga

Kenapa Perlu Berniaga? Forum Takaful Bisnes Starter

Baru-baru ini saya terlibat dalam satu forum yang dianjurkan oleh Al-Isra’ Associates. Forum tersebut berkisar tentang persoalan kenapa perlu berniaga. Memandangkan zaman sekarang ni ramai yang dibuang kerja. Ada juga yang menganggur walaupun mempunyai kelulusan.     Jadi topik ini adalah amat bersesuaian bagi yang ingin mula berniaga. Sudah tentu kita perlukan sumber pendapatan untuk …

Kenapa Perlu Berniaga? Forum Takaful Bisnes Starter Read More »

kanser ovari stage 3

Kanser Ovari Stage 3 – Hidup Berubah Sekelip Mata

Baru-baru ini saya terbaca di blog OhBulan berkenaan seorang gadis merangkap seorang mahasiswi sebuah universiti tempatan disahkan menghidap salah satu daripada 36 penyakit kritikal iaitu Kanser Ovari Stage 3. Sedih saya membacanya. Mana tak nya, muda lagi dah ada penyakit berbahaya.   Rasanya semua orang tahu apa itu kanser. Yakni salah satu penyakit yang sangat …

Kanser Ovari Stage 3 – Hidup Berubah Sekelip Mata Read More »

WhatsApp WhatsApp us