Buat Duit Dengan Takaful Semasa Sihat & Muda

Sebelum ini saya ada ceritakan cara buat duit dengan insurans yang sering dilakukan oleh bangsa lain. Pada kali ini pula, saya nak kongsikan cara bagaimana nak buat duit dengan takaful pula. Malah saya amat menggalakkan kita sebagai umat islam menyediakan hibah takaful.

 

“Ala bro, nanti pampasan hibah tu bukan aku dapat pun”

 

Ya benar. Memang anda tak akan dapat duit tersebut. Malahan tak sempat rasa pun melainkan anda ditakdirkan lumpuh sepenuhnya. Waris anda akan dapat hibah. Namun ianya amatlah berbaloilah dengan usaha untuk memastikan anda tidak mewariskan hutang untuk mereka.

 

Cara Buat Duit Dengan Takaful

 

buat duit dengan takaful

 

Untuk anda yang berimpian mahu buat duit dengan takaful, ada cara yang lebih efektif. Jika hibah takaful untuk waris anda. Cara yang saya akan kongsikan ini adalah untuk anda nikmati sendiri. Malahan ianya juga boleh anda gunakan untuk simpan untuk waris anda.

 

Saya yakin dan pasti, anda sudah tidak sabar untuk ketahui caranya kan. Mudah sahaja. Join team takaful saya dan saya akan ajarkan anda untuk bina kerjaya melalui bidang takaful. Di sini adalah lapangan dimana anda ‘poor stress rich time income up to you’.

 

Kalau anda rasa:

 

“Ek ele, takat jadi ejen takaful ni kerja tak cool langsung?’

 

Tak kurang ada juga yang tertanya-tanya betul ke boleh buat duit dengan takaful, ada masa depan ke kerja ejen takaful ni? Jika anda ada banyak persoalan, tanda tanya dan keraguan terhadap kerjaya ejen takaful, jangan risau. Anda bukanlah yang pertama.

 

Malahan ramai di kalangan ahli team saya juga menyatakan perkara yang sama masa mula-mula join dahulu. Tak payah cerita orang la. Saya sendiri dulu masa nak jadi full-time ejen pun tak konfiden jugak sebab masa itu saya join bisnes takaful ni hanyalah untuk lepas bayar duit kereta sahaja.

 

Nak tahu cerita saya lebih lanjut bermula menjadi ejen takaful? Sila layari laman profile saya untuk carita penuh. Tapi macam mana saya yakinkan diri dan terus buat sampai ke hari ini?

 

Jawapan nya mudah sahaja. Kita kena yakin dan buat. Kami di Al-Isra’ adalah agensi bumiputra yang terbesar di Malaysia telah ramai melahirkan jutawan-jutawan takaful.

 

Kenapa mesti dengan Al-Isra’? Jom saya kongsi kan dengan anda sebab-sebabnya. Baca di bawah sampai habis!

 

Mentor Yang Hebat

 

Tidak dapat dinafikan, disebalik kejayaan saya ada insan yang menjadikan siapa diri saya kini. Iaitu mentor saya, En Hafizul Hamdi. Beliau yang bertanggungjawab memberi tunjuk ajar dan berkongsi pengalaman dengan saya.

 

 

Jadi secara tidak langsung saya terinspirasi dengan kejayaan yang telah ditempa beliau. Ini membuatkan saya lebih bersemangat untuk buat dan teruskan hingga berjaya. Malah, founder kami juga iaitu Hj Fazli, Hj Othman dan arwah Hj Rusli adalah berlatar belakangkan daripada bidang profesional yang menyediakan sistem Al-Isra’ ini yang sistematik untuk berjaya.

 

Rakan-Rakan Associates

 

“Surround yourself with people who has same mission as you.”

 

Dalam berbisnes, anda tidak boleh berjuang berseorangan. Anda memerlukan tim bagi menjadikan anda lebih kuat. Kawan lah menjadi tempat untuk berkongsi masalah, ilmu dan lain-lain lagi. Di saat kita ‘down’ tak dapat sales, rakan-rakan lah yang memberi semangat semula.

 

 

Persaingan yang sihat dikalangan rakan-rakan associates juga menjadikan semangat saya membuak-buak untuk buat lebih lagi. Mereka juga pembakar semangat dan menjaga energy saya untuk terus maju kehadapan.

 

Training Intensif dari Syarikat

 

 

Tanpa ilmu dan skill, memang sukar untuk berjaya. Tidak kiralah di bidang mana sekalipun. Kedua-dua ini akan menjadi asas kepada semua yang hendak dilakukan. Samalah juga kalau nak jadi ejen takaful.

 

Firstly, kena ada ilmu. Kemudian perlu gilap skill. Bagi menjadikan ianya realiti, syarikat menyediakan training intensif. Bukan sekadar kelas untuk pengetahuan sahaja, malahan latihan untuk skill untuk close sale juga ada.

 

Komisen Lumayan

 

Basicly jika sebut pasal kerja, perkara pertama yang ada dalam fikiran mestilah berapa gaji atau pendapatan yang boleh dapat. Ramai yang beranggapan kerjaya sebagai ejen ni takde masa depan. Sebab makan komisyen sahaja.

 

Tapi hakikatnya, itu lah yang saya buat. Komisyen tu lah yang saya gunakan untuk beli rumah, kereta dan sara family saya kini. Kalau komisyen sikit, macam mana saya mampu untuk bayar semua ini?

 

Alhamdulillah, berkat usaha saya selama ini akhirnya berhasil. Income yang saya dapat hari ini jauh berbeza dari yang saya dapat semasa bekerja dahulu.

 

Bisnes Trip Ke Seluruh Dunia

 

 

Susah nak jumpa syarikat yang bagi pergi bisnes trip. Kalau ada pun takde la selalu. Malahan tempat nya mungkin dalam negara sahaja. Tapi berbeza dengan Prudential. Boleh kata setiap tahun ada 2 / 3 kali trip ke luar negara.

 

Bisnes trip nya pulak bukan calang tempat. Macam-macam tempat menarik di seluruh dunia boleh pergi. Bak kata orang ‘jauh perjalanan, luas permandangan’. Secara tak langsung dapatlah saya tengok tempat orang.

 

Pelbagai Hadiah Menarik

 

 

Ini lagi satu sebab saya suka Prudential. Sebab hampir setiap bulan boleh dapat hadiah atau reward. Mana nak cari syarikat yang bagi camtu pada pekerja mereka. Nak bagi hadiah setahun sekali pun susah. Betul tak?

 

Hadiah nya pulak memang mantap dan menarik. Macam-macam dah saya dapat. Terima Kasih Prudential! Bukan setakat dapat buat duit dengan takaful, hadiah pun boleh dapat. Memang mantap. Mana nak cari peluang kerjaya macam ni tempat lain bro!

 

Support Dari Family

 

Alhamdulillah. Kerjaya saya sebagai ejen takaful ini mendapat sokongan daripada keluarga saya. Terutamanya ibu bapa dan isteri saya. Secara tidak langsung, mereka telah memberikan semangat dan meningkatkan keyakinan saya.

 

Jadi dengan menggabungkan semua faktor di atas, tiada alasan untuk anda tidak boleh lakukannya. Apa yang anda perlukan adalah keinginan untuk berubah. Yang lain akan disediakan untuk anda.

 

Dah Ready Nak Buat Duit Dengant Takaful? Join Team Saya!

 

Bagi yang berminat untuk buat duit dengan takaful & memulakan kerjaya sebagai ejen takaful, Sila isikan maklumat butiran anda pada ruang yang disediakan dibawah:

Isikan Nama Anda
Isikan Email Anda
Isikan Tel No. Anda
Isikan Alamat Tempat Tinggal Anda
Isikan Pekerjaan Anda
Isikan Latar Belakang Pendidikan Anda
Sila isikan sebab kenapa anda ingin menjadi ejen takaful.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *