Kepentingan Takaful – 7 Sebab Paling Popular Kenapa Ramai Memilikinya

Ketahuilah di Malaysia ada 12 Syarikat Takaful yang berdaftar di bawah bank negara. Malah setiap syarikat takaful menawarkan pelbagai produk takaful yang berada dipasaran kini. Semua menawarkan perlindungan yang mantap, komprehensif dan mampu milik. Tapi tahukah anda kenapa perlu ada perlindungan takaful walaupun anda sudah ada ‘coverage’ daripada syarikat tempat anda bekerja?   Ada yang …

Kepentingan Takaful – 7 Sebab Paling Popular Kenapa Ramai Memilikinya Read More »

Penjelasan Insurans Paling PELAQ – Dato Mengamuk Tuntutan Ditolak

Lagi sekali industri takaful digegarkan. Kali ini viral dikatakan seorang Dato mengamuk tuntutan heart attack di tolak walaupun tidak pernah miss bayar selama 4 tahun. Dah lah bayar tak pernah miss. Tetiba nak pakai tak boleh plak. Malahan Dato tersebut menggelar syarikat takaful sebagai “insurans paling pelaq”.     Memang marah sangat la tu agaknya. …

Penjelasan Insurans Paling PELAQ – Dato Mengamuk Tuntutan Ditolak Read More »

Million Dollar Agency – Tahniah Hj Othman!!!

Bagi yang dah berkecimpung dalam bidang insurans / takaful mesti tahu apa tu Million dollar agency. Pada yang belum tahu, Million Dollar Agency adalah satu pencapaian yang boleh membanggakan bagi leader-leader kerana berjaya capai group production selama setahun sama atau lebih dari 1 juta jualan!   Bukan mudah nak dapatkan jualan 1 juta setahun! Tapi ini …

Million Dollar Agency – Tahniah Hj Othman!!! Read More »

Trip Percutian Menaiki Train KL Ke Bangkok

Alhamdulillah kali ini dapat merasai pengalaman menaiki Keretapi ke Bangkok. Di sini saya nak sharekan pengalaman dan iternary santai kami di sana.   HARI PERTAMA   Kami menaiki ETS di KL Central seawal 7.00 pagi. Saya cadangkan anda plan subuh di sana supaya kita tidak tergesa-gesa. Lagipun, ETS ini bukan macam naik grab nak tunggu …

Trip Percutian Menaiki Train KL Ke Bangkok Read More »

prubsn takaful terima anugerah lagi

Syarikat Takaful Terbaik Asia- PruBSN Takaful Terima Anugerah Lagi

Tahniah kepada wakil Syarikat Takaful di Malaysia iaitu PruBSN kerana menerima 6 anugerah. PruBSN sudah tidak asing lagi dalam industri takaful di Malaysia. Kita lihat di tv, dengari di radio dan banyak iklannya di Facebook. Lazimnya kebanyakkan orang dah tau tentangnya sebab performance yang tip-top dan produk perlindungan yang luarbiasa seiring dengan gaya hidup orang …

Syarikat Takaful Terbaik Asia- PruBSN Takaful Terima Anugerah Lagi Read More »

syarikat sediakan kad perubatan

Syarikat Sediakan Kad Perubatan – Perlu Ambil Kad Perubatan Individu Lagi?

Ramai yang ambil ringan atas keperluan takaful peribadi. Lebih-lebih lagi pada mereka yang bekhidmat di syarikat swasta yang menawarkan coverage perubatan yang tinggi. Tidak kurang juga pada pekerja sektor kerajaan yang selesa dengan GL kerajaan.   Mereka berpendapat tak payah la ada takaful peribadi ni. Apa yang syarikat offer dah mencukupi kot. Buat apa bazir …

Syarikat Sediakan Kad Perubatan – Perlu Ambil Kad Perubatan Individu Lagi? Read More »

tips bisnes takaful

Tips Bisnes Takaful – Permulaan Ejen Baru Kontrak

Perkongsian kali ini adalah berkenaan sedikit tips bisnes takaful. Ianya mungkin berguna untuk para ejen takaful diluar sana yang tengah struggle. Dan ianya juga sesuai bagi yang baru bermula. Ini hanya perkongsian pengalaman saya sepanjang saya menjadi ejen takaful.   Kipidap, Don’t Give Up   Yang pertama sekali adalah jangan mudah putus asa. Terutamanya untuk …

Tips Bisnes Takaful – Permulaan Ejen Baru Kontrak Read More »

rebut harta pusaka

Rebut Harta Pusaka Sampai Terburai Usus

Ngeri rasanya bila baca tajuk artikel kali ni. Rasa macam tak lalu nak makan kalau bayangkan. Semua ni terjadi hanya sebab rebut harta pusaka. Sampai bertikam-tikam. Macam-macam boleh jadi. Hanya sebab duit dan harta.   Baru-baru ini, saya terbaca di harian metro pasal cerita ni. Ianya berlaku di Langkawi dan melibatkan dua orang lelaki mempunyai …

Rebut Harta Pusaka Sampai Terburai Usus Read More »

Status pampasan insurans konvensional

Status Pampasan Insurans Konvensional Selepas Kematian Pemilik Polisi

Jika sebelum ini saya ada kongsikan berkenaan perbezaan takaful dan insurans konvensional, kali ini saya nak share pasal status pampasan insurans konvensional selepas kematian pemilik polisi. Boleh atau tidak waris pakai duit pampasan tersebut.   Contoh: Saya membayar polisi konvensional saya iaitu sebanyak RM 200 sebulan selama 3 tahun lepas dengan pampasan hayat bernilai RM …

Status Pampasan Insurans Konvensional Selepas Kematian Pemilik Polisi Read More »

perbezaan takaful dan insurans konvensional

Perbezaan Takaful dan Insurans Konvensional

“Saya dah ada insurans”   Saya yakin dan percaya, ramai di antara kita masih keliru perbezaan takaful dan insurans konvensional. Malahan ada yang tidak ambil peduli dan mengatakan takaful dan insurans keduanya sama sahaja.   Saya pun dulu pun ambil mudah juga, rasa macam ‘ala sama je la… asalkan dia cover balik ape yang kita …

Perbezaan Takaful dan Insurans Konvensional Read More »

WhatsApp WhatsApp us