Khairil Hazri

Quotation Takaful – Cadangan Perlindungan Takaful untuk Anda

Quotation Takaful

Sebagai seorang ejen, menjadi salah satu tugas saya menyediakan quotation takaful bagi mereka yang berminat. Ini telah menjadi rutin seharian saya semenjak bergelar ejen takaful. Takde lah lama sangat nak siapkan satu quotation. Akan tetapi nak memberikan cadangan pelan yang terbaik dengan bajet yang sesuai tu menjadikan ia rumit sedikit.

Kebanyakkan yang pernah minta quotation takaful dengan saya, sudah pasti mahu perlindungan yang maksimum dengan bajet yang terendah. Bak kata orang, ini adalah permintaan ‘standard’ bila nak quotation. Kalau anda tak percaya, boleh tanya mana-mana ejen takaful yang anda kenal. Sudah pasti jawapan mereka sama seperti saya.

Kenapa perlu Quotation Takaful?

Sama macam kita nak beli barang. Selalunya kita akan ‘survey’ terlebih dahulu. Tetapkan apa barang yang kita nak beli. Kemudian lihat fungsi dan kelebihan barang tersebut. Seterusnya, kita bandingkan harga barang dengan pelbagai jenama dan kedai. Akhir sekali, pilih barang yang mana seiring dengan bajet yang ada.

Begitu juga dengan takaful. Anda juga perlu tetapkan apa jenis perlindungan yang anda mahukan. Kemudian lihat apa perlindungan yang ditawarkan. Teliti pelan-pelan yang ditawarkan dan pilih satu pelan takaful yang dirasakan sesuai. Akhir sekali, menetapkan bajet sumbangan bulanan anda pada perlindungan yang anda mahu & pelan takaful yang sesuai.

Macam mana nak mohon quotation takaful?

Mudah saja. Isikan borang online dibawah dengan maklumat anda. Sekiranya anda ragu-ragu untuk memberikan data anda pada saya, sila rujuk Polisi Privasi laman ini. Kesemua maklumat dibawah perlu untuk saya sediakan quotation untuk anda. Sila penuhkan ruang borang dan tekan butang ‘hantar’ di bawah:

Sila isi nama anda
Isikan Tel No Anda
Isikan Email Anda
Isikan Alamat Anda
Isikan Pekerjaan Anda
Isikan Tarikh Lahir Anda
Status Merokok Anda
Pilihan Pelan Takaful untuk anda. Sila pilih 'Tak Pasti' jika anda belum tahu senarai pelan yang ada.
Anggaran bayaran bulanan mengikut bajet anda.
Isikan Tarikh Cadangan untuk temujanji

*Bagi mereka yang masih belum tahu ‘detail’ mengenai produk yang tersenarai di dalam list pada borang online ini, anda boleh merujuk pada laman Produk Takaful.

Terima Kasih kerana ‘hantar’ permohonan quotation takaful. Saya akan memproses data anda dan cuba untuk mencadangkan perlindungan serta pelan takaful yang sesuai untuk anda. Saya akan menghubungi anda dalam masa 24 – 48 jam dari tarikh dan masa anda menghantar permohonan.

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. Bagi yang melayari laman ini menggunakan telefon pintar anda, boleh terus klik pada pautan dibawah untuk menghubungi saya:

a. Whatsapp

b. Facebook messenger

Pautan tersebut akan membawa anda kepada applikasi yang berkenaan dan anda terus boleh berkomunikasi dengan saya.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.